Концерт пијанисткиње Наташе Митровић под називом ” ПРЕМИЈЕРЕ ” је одржан 7.12.2022 год. у Галерији “Ђуре Јакшића”. Овај концерт је конципиран као концертна турнеја целовечерњег програма кроз седам композиција савремених српских аутора који су на најзанимљивији начин компоновали клавирске форме користећи модеран језик музике и следећи светске трендове, те на најкреативнији начин изразили своје идеје и емоције.

Циљ пројекта ” ПРЕМИЈЕРЕ ” је безрезервна подршка стваралаштву савремених српских композитора на начин да њихова дела буду изведена у градовима широм Србије и презентована широј јавности у сврху популаризације уметничке музике, едукације и развоја публике. Тиме се отвара простор за осмишљавање иновативних приступа у успостављању комуникације са публиком као и развој постојеће и стварање нове публике.

Концертна турнеја целовечерњег програма је представљена кроз седам композиција савремених српских аутора :

В. МИЛАНКОВИЋ, Д. ЈОВАНОВИЋ, М. СТОЈАДИНОВИЋ- МИЛИЋ, О. ПОПОВИЋ, И. БРКЉАЧИЋ, И. ГЛАВАШИЋ, М. ПОПОВИЋ.

Заступљеност великог броја клавирских форми ( клавирске варијације, клавирска свита, клавирске минијатуре и клавирска соната као и слободни клавирски облици ) чини овај програм динамичним и занимљивим за публику. Разноврсност програма је пажљиво конципирана да би техничке могућности инструмента и висок домет извођења дошли до пуног изражаја.